Volledig scherm
Onder meer op de locatie Gieterij van het ROC van Twente gaan de lessen niet door. © Emiel Muijderman

Geen lessen op aantal locaties ROC van Twente in Hengelo door stroomuitval, vrijdag wel weer les

updateHENGELO – Leerlingen van de locaties Gieterij, Lansinkveste en het Techniekhuis van het ROC van Twente in Hengelo mogen deze donderdag thuisblijven. De onderwijsinstelling kampte op de drie locaties met een stroomstoring. In de loop van de ochtend werd de stroomvoorziening hersteld.

Sinds woensdag 17.30 uur zat het ROC van Twente in Hengelo zonder elektriciteit. Daarop is donderdagmorgen besloten om de lessen van vandaag niet door te laten gaan. Dat laat het College van Bestuur van de onderwijsinstelling weten.

Ook de mondelinge en schriftelijke examens op locatie de Gieterij gaan deze donderdag niet door. De examens worden in overleg met de studenten zo spoedig mogelijk opnieuw ingepland. Naast de leerlingen hebben ook medewerkers het advies gekregen om thuis te blijven.

Controles

In de loop van de ochtend werd de stroomvoorziening op het ROC van Twente hersteld. De onderwijsinstelling gebruikt de rest van de dag om controles en testen uit te voeren, zodat de consequenties van de langdurige stroomuitval duidelijk worden. 

Vrijdag zijn de ROC-locaties weer open. Het advies aan studenten is om het rooster goed te checken in verband met mogelijke roosterwijzigingen. 

Brand

De stroomstoring ontstond woensdagmiddag door een brand in een hoogspanningsruimte van een leegstaand pand aan de Hazemeijerstraat in Hengelo.