Volledig scherm
- © Facebook Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo doet aangifte na online belediging van BOA's

HENGELO - Op Facebook circuleert een foto van twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente Hengelo. Op een post over het controleren op loslopende honden komen verscheidene beledigende reacties binnen. De gemeente doet aangifte.

Een dieptepunt noemt de gemeente de uitlatingen op Facebook. „In de ergernis top drie van inwoners in Hengelo staat dat hondenbezitters hun hond los laten lopen op plekken waar dat niet mag. We krijgen hier veel meldingen over binnen. Deze medewerkers van de gemeente controleren daar op, om Hengelo leefbaar en veilig te houden. En dan krijgen ze dit over zich heen!”, plaatst de gemeente zelf op Facebook. De gemeente voegt om hun eigen Facebookpagina foto's van verschillende reacties toe (waarbij namen afgedekt zijn) om enkele reacties weer te geven.

„Wij accepteren niet dat er zo met onze collega's wordt omgegaan en hebben aangifte gedaan. Deze ‘omgangsvormen’ op sociale media mogen wij niet normaal gaan vinden.” De gemeente wil niet aangeven tegen hoeveel personen aangifte is gedaan. „In verband met het onderzoek kunnen wij geen uitspraken doen.”

Volledig scherm
- © Facebook Gemeente Hengelo