‘Gemeente Hengelo wees landelijke horecaketen met interesse in C&A-pand de deur’

VideoHENGELO - De gemeente Hengelo liet een kans lopen om het leegstaande C&A-pand op te vullen met horeca. Een landelijke horecaketen die werkt volgens de franchiseformule toonde interesse in het leegstaande C&A-pand aan de Markt. 

Dat zegt makelaar bedrijfsvastgoed Paul van Egmond van Euverman Bedrijfsmakelaars.. „Ze wilden de gehele begane grond gebruiken. Ik heb daarop kort contact gehad met de gemeente over de invulling van het pand. Het liep vast op een aantal punten. Er mocht geen terras komen en horeca was niet wenselijk. Toen is die partij afgehaakt”, aldus de makelaar.

Politiek café

Hij bevestigt daarmee het verhaal, zoals George ten Brummelhuis van café De Appel dat maandagavond naar voren bracht in  politiek café Hengeloos Peil. De ook aanwezige wethouder Mariska ten Heuw zei na afloop van het programma van niets te weten. „Ik stond naast onze programmamanager Joop Nijenhuis en die wist ook van niets.”

Daarop gaf Ten Brummelhuis aan dat Paul van Egmond zijn bron was. De makelaar bevestigt de woorden van Ten Brummelhuis voor honderd procent en zegt: „Ik heb contact gehad met een ambtenaar die onder de vleugels van de wethouder en Joop Nijenhuis opereert. Die gaf aan dat het niet kon. Het  zou nog een heel onderhandelingsproces zijn geweest met de belangstellende partij, maar als al op voorhand blijkt dat het niet kan stopt het proces direct. Wel jammer natuurlijk."

Hij wil niet aangeven welke horecaketen in de markt was voor het pand, omdat het nu niet meer relevant is. 

Bekijk het fragment over horecapleinen in Hengeloos Peil in de video bovenaan deze pagina.

C&A
Volledig scherm
C&A © C&A