Voorzitter Eric Temmink ondertekent de intentieverklaring namens de Beckumse stichting. Rechts vicevoorzitter Wibout Dragt, midden wethouder Claudio Bruggink.
Volledig scherm
Voorzitter Eric Temmink ondertekent de intentieverklaring namens de Beckumse stichting. Rechts vicevoorzitter Wibout Dragt, midden wethouder Claudio Bruggink. © Jan Ankoné

Gemeente omarmt woningbouwplan Beckum

HENGELO/BECKUM - Woningbouw op het achterste veld van voetbalclub TVO in Beckum is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente gaat de stichting Samen Bouwen aan Beckum in oprichting actief helpen bij de ontwikkeling.

De samenwerking is vastgelegd in een intentieverklaring, die woensdagavond officieel is ondertekend door beide partijen. Namens de gemeente zette wethouder Claudio Bruggink zijn handtekening, namens de stichting voorzitter Eric Temmink.

1 januari

De gemeente neemt het opstellen van de grondexploitatie voor haar rekening. De stichting gaat de woningbehoefte (type, aantallen) in Beckum inventariseren. Vóór 1 januari moet duidelijk zijn of het plan haalbaar is. „Als het niet lukt, moeten we kijken naar andere mogelijkheden. Maar er moet in elk geval duidelijkheid komen”, zei de wethouder na de ondertekening.

Uitgangspunt is de bouw van circa 15 huizen op veld 3 van TVO, met name voor starters. Volgens de initiatiefnemers is het plan cruciaal voor de leefbaarheid van het dorp. Het is de bedoeling om de ‘winst’ later weer te investeren in de realisatie van een multifunctioneel gemeenschapscentrum.