Gerard Meulenbroek en vrijwilligster Ferial Versteegh
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Meulenbroek en vrijwilligster Ferial Versteegh © Robin Hilberink

Gerard (87) uit Hengelo over palliatieve zorg: ‘Je moet hier niet willen zijn, maar het is wel gezellig’

HENGELO - Rond palliatieve zorg bestaat een groot misverstand. Het zou voornamelijk gaan over de dood. Maar zorg voor ongeneeslijk zieken richt zich juist op een aangenaam leven. Dat zegt de organisatie Netwerken Palliatieve Zorg Twente, die dit jaar haar 15-jarig bestaan viert. Gerard Meulenbroek (87) uit Hengelo deelt zijn ervaring.

Gerard Meulenbroek (87 jaar) heeft niet lang meer te leven. Hij heeft prostaatkanker in de terminale fase. In zijn laatste fase wordt hij liefdevol verzorgd in Hospice Leonardus, dat is aangesloten bij de Netwerken Palliatieve Zorg Twente. „Je moet hier niet willen zijn, maar het is wel gezellig.”

Het zijn de laatste dagen, mogelijk weken van zijn leven. Gerard Meulenbroek beseft dat heel goed. Hij heeft er vrede mee. „Ik heb een prachtig mooi leven gehad. Mijn vrouw Ine en ik hebben alles samen gedaan. We gingen overal naartoe op vakantie. Dit voorjaar nog naar Oostenrijk. Er was ook nooit trammelant in de familie. Daarom heb ik geen spijt om te zeggen dat het voor mij nu niet meer hoeft.’’