Glazen deur bij Van Uffelen is gesneuveld door de wind
Volledig scherm
Glazen deur bij Van Uffelen is gesneuveld door de wind © Kim Jansen

Glazen deur bij Van Uffelen Hengelo aan diggelen door windvlaag

HENGELO - Storm Dennis was al gaan liggen, toch vloog bij modezaak Van Uffelen maandagmiddag na een flinke windstoot een glazen deur uit de pui. „We schrokken ons te pletter.”

De grootste windvlagen zijn wel geweest, dachten ze bij modezaak Van Uffelen aan de Markt. Daarom stonden maandagmiddag de deuren gewoon geopend. Storemanager Niels van Norel: „We proberen rekening te houden met de wind. Daarom doen we altijd maar één in plaats van twee deuren open tijdens dit soort weersomstandigheden.”

Toch gaat het rond 14.45 uur mis, een glazen deur aan de kant van de Brinkstraat valt door een flinke windstoot midden op straat. Glas ligt overal. Van Norel: „We schrokken ons te pletter, het was zo'n enorme knal.” De storemanager is blij dat er op dat moment geen mensen in de buurt waren, er raakte niemand gewond. 

Nog dezelfde middag werd er een noodoplossing bedacht in de vorm van houten panelen. De ingang aan de Brinkstraat is daarom voorlopig dicht. „Gelukkig hebben we nog een ingang, die is gewoon open”, stelt Van Norel. Hij verwacht dat een nieuwe deur over twee weken wordt geplaatst. 

Glazen deur bij Van Uffelen is gesneuveld door de wind
Volledig scherm
Glazen deur bij Van Uffelen is gesneuveld door de wind © Kim Jansen