Guus uit Hengelo maakt documentaire over piepklein eiland dat zelfs op Google Maps onzichtbaar is

videoHENGELO/ONTONG JAVA - Ontong Java, een eiland zo klein dat het op Google Maps onzichtbaar is. De Hengelose filmmaker Guus Schuijl deed twee maanden over zijn reis naar Ontong Java en maakte een documentaire.

 1. Wethouder Mariska ten Heuw, de ‘ijzeren dame’ van de Hengelose politiek, afgeser­veerd
  PREMIUM

  Wethouder Mariska ten Heuw, de ‘ijzeren dame’ van de Hengelose politiek, afgeser­veerd

  HENGELO - Wethouder Mariska ten Heuw zei het in 2019 al. „Morgen kan alles anders zijn.” En zo is het. Na twaalf jaar maakt ze zo goed als zeker straks geen deel meer uit van het het nieuwe college van B en W. BurgerBelangen als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen wil een college met VVD, D66, PvdA en CDA. Zonder Ten Heuw en haar SP. Die zouden te veel de gewenste bestuurlijke vernieuwing in de weg staan.
 2. Rechter geeft gelegenheidsdief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’
  PREMIUM

  Rechter geeft gelegen­heids­dief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’

  HENGELO/ALMELO - De gelegenheid maakt de dief. Dat gaat zeker op voor Thomas U. (27). Als hij iets van waarde ziet liggen, is er niet veel voor nodig voordat hij het meeneemt. Zo ook 24 januari dit jaar in Hengelo, als hij een laptoptas ziet liggen in een geparkeerde auto. Hij denkt maar aan één ding: ‘Die wil ik wel hebben.’ De eigenaar van de auto treft even later zijn auto met kapotgeslagen portierraam aan, de laptop is spoorloos.