Volledig scherm
PREMIUM
Lisanne de Witte met de Solar auto © SCS/Sander Chamid

Hardloopster Lisanne de Witte laat solarauto haar hielen zien op FBK Games

HENGELO - Het lijkt op voorhand een oneerlijke strijd. Een auto tegen een hardloopster. Maar de uitslag valt anders uit dan verwacht. Atlete Lisanne de Witte is op de 300 meter sneller dan een auto op zonne-energie van Solar Team Twente.

Het is geen alledaags gezicht. Aan de zijkant van de atletiekbaan wordt de solarauto Red Shift van het Solar Team Twente het FBK Stadion binnengereden. Ondertussen is de wedstrijd tussen de mannen over 5 kilometer in volle gang. Een vroeg uitgevallen atleet kijkt verbaasd als hij langs de auto de mixed zone in loopt, op weg naar buiten.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.