Hardloopster wint van auto Solar Team Twente

VideoHENGELO - De wedstrijd mens vs machine tijdens de FBK Games is gewonnen door de mens. Hardloopster Lisanne de Witte versloeg de auto van Solar Team Twente.

Bij de start leek het een makkie te gaan worden voor De Witte. De auto kwam amper op gang en terwijl de Nederlandse recordhoudster op de 400 meter al ruimschoots de bocht in ging, was de auto amper van zijn plek.

Coureur Jan Lenssen kwam toch nog snel dichterbij. Met 55 kilometer per uur ging hij over het rechte stuk, maar dat was niet genoeg om de hardloopster in te halen.

‘Bijzonder hier te rijden’

Toch is hij na afloop tevreden. “Het was fantastisch, heel spannend”, reageert Jan Lenssen. “Ik kon het niet goed zien omdat je in de auto heel laag zit. Ik had gehoopt te winnen, maar het was sowieso bijzonder om hier te rijden.”

Ook voor Lisanne de Witte was het een bijzondere race. “Je weet dat de auto snel dichterbij komt, maar je weet niet waar hij precies zit. Ik moest snel starten om een voorsprong op te bouwen en dat is gelukt.”

Volledig scherm
De race © Still uit de video
  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.