Tijs Jagers bedenkt initiatieven om de Hengelose binnenstad aantrekkelijker te maken. „Die houding van aanpakken heb ik overgehouden uit mijn jeugd.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tijs Jagers bedenkt initiatieven om de Hengelose binnenstad aantrekkelijker te maken. „Die houding van aanpakken heb ik overgehouden uit mijn jeugd.” © Emiel Muijderman

Hengelo Helemaal Stil? is jarig: ‘Invoering koopzondag een hoogtepuntje’

HENGELO - De invoering van de koopzondag, dat vindt de initiatiefnemer van Facebookplatform Hengelo Helemaal Stil? ‘toch wel een hoogtepuntje’ in het 5-jarig bestaan. HHS? organiseerde samen met de VVD een open debat op het Brinkplein, deelde flyers rond, riep daarbij de toorn van een keurslager in een winkelcentrum over zich af, maar de koopzondag kwam er.

Vijf jaar: aanleiding voor een lustrumfeestje met een ‘stille disco’, zaterdag bij het Stork Paviljoen bij de ROC-parkeerplaats. Oud-nachtburgemeester Tijs Jagers is de bedenker van HHS? Aanvankelijk was het niet meer dan een bescheiden Facebookpagina, maar binnen een maand waren er tot zijn eigen verbazing al 2000 volgers.