Ook dit jaar geen 'Reuring in de stad'. Slechts een van de vele evenementen en activiteiten die moesten worden afgelast vanwege corona. Hengelo stelt weer geld beschikbaar voor organisaties die daardoor in financiële problemen zijn geraakt.
Volledig scherm
Ook dit jaar geen 'Reuring in de stad'. Slechts een van de vele evenementen en activiteiten die moesten worden afgelast vanwege corona. Hengelo stelt weer geld beschikbaar voor organisaties die daardoor in financiële problemen zijn geraakt. © Christian van der Meij

Hengelo helpt cultuur met geld bij opzetten van activiteiten om de last van corona een beetje te verlichten

HENGELO - Culturele verenigingen en organisaties die door corona in de financiële problemen zijn geraakt, kunnen weer een beroep doen op de gemeente. Dat niet alleen. Er is ook geld voor het opstarten en versterken van (het liefst vernieuwende) activiteiten.

 1. LIVE Europese play-offs | Sparta wil voorsprong verdubbelen, Twente heeft het zwaar

  LIVE Europese play-offs | Sparta wil voorsprong verdubbe­len, Twente heeft het zwaar

  Sparta en FC Twente zijn de laatste twee clubs uit de eredivisie die kans maken op deelname aan Europees voetbal volgend seizoen. Zij strijden tegen elkaar in de finale van de Europese play-offs. Wie pakt het ticket voor de voorronde van de Conference League? Vanavond is de heenwedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam. De eerste helft was vermakelijk, zonder dat dat leidde tot doelpunten. Wordt er wel in de tweede helft gescoord? Volg de ontwikkelingen in ons liveblog.
  Enschede
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.