Volledig scherm
IJscorner © Cherry

Hengelo: IJscorner Cherry vast open, Triple B binnenkort

HENGELO - Met het oog op het mooie weer is IJscorner Cherry aan de Telgen vanaf vandaag open. De corner is onderdeel van het restaurant Triple B dat vrijwel zeker volgende week de deuren opent.

Het duurt niet lang meer of Triple B op een prominente plek in de binnenstad is weer open. Misschien maandag al. Vooruitlopend daarop is de ijscorner alvast open, onder de naam Cherry, zoals het gehele restaurant voorheen heette. 

De naam Cherry werd later, na een grootscheepse verbouwing, omgezet in Triple B. Het restaurant ging in januari failliet, maar maakt nu een doorstart onder dezelfde naam onder de nieuwe eigenaar Hasni Citgez uit Rijssen.

Reacties

Op facebook en andere sociale media waren de reacties na het faillissement niet van de lucht. Hengelo heeft op die plek in de stad pal naast het veelbesproken marktplein levendigheid nodig, geen leegstand.  Nu Triple B weer bijna in bedrijf is, en de eerste ijsjes vanuit IJscorner Cherry zijn verkocht, is dat voor de stad een opsteker.

Citgez wil het gelijk goed aanpakken, zonder druk van buiten. Daarom wil hij op dit moment niet veel kwijt over de officiële opening van het restaurant. Maandenlang waren de ramen geblindeerd. Intussen is duidelijk dat het personeel zich klaarmaakt voor een geweldige start. Glazen worden gespoeld, het laatste timmer- en boorwerk wordt verricht. Dit onder het toeziend oog van de bedrijfsleiders en chef-koks Jurgen Wijma (47) en Peter Bruiss (49) die straks de zaak draaiende houden. De twee kennen elkaar al een jaar of dertig, sinds de eerste dag van hun koksopleiding. 

Concept 

Verse producten en een houtskoolgrill moeten het verschil gaan maken. Voor een bedrag onder de 25 euro moet je bij Triple B volgens de chefs straks prima kunnen eten. Als het concept ‘loopt‘’ wordt het ook in ander gemeenten uitgerold.