De laatste kiosk in de Enschedesestraat, voor het Tasche-pand, gaat definitief verdwijnen. De gemeenteraad is, met drie stemmen tegen, akkoord gegaan met de aankoop ervan.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste kiosk in de Enschedesestraat, voor het Tasche-pand, gaat definitief verdwijnen. De gemeenteraad is, met drie stemmen tegen, akkoord gegaan met de aankoop ervan. © Lars Smook

Hengelo koopt de laatste kiosk in de Enschedesestraat, al doet de prijs wel de wenkbrauwen fronsen

HENGELO - De laatste kiosk in de Enschedesestraat gaat verdwijnen. De gemeenteraad heeft ingestemd met de aankoop van het gebouwtje, zodat het gesloopt kan worden. Al doet de prijs, dik anderhalve ton, wel wat pijn. Raadslid Leo Janssen spreekt zelfs van een ‘financieel debacle’.

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.