Op Boeldershoek West, tussen Twence en de A35, ligt al een zonneveld met 61.000 zonnepanelen. Ook op Boeldershoek OOst, tussen Twence en Nobian (voorheen Akzo Nobel) moet een zonneveld komen. Enexis kan vast beginnen met de uitbreiding van het netwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Boeldershoek West, tussen Twence en de A35, ligt al een zonneveld met 61.000 zonnepanelen. Ook op Boeldershoek OOst, tussen Twence en Nobian (voorheen Akzo Nobel) moet een zonneveld komen. Enexis kan vast beginnen met de uitbreiding van het netwerk. © Onbekende fotograaf

Hengelo neemt onder druk van Enexis voorschot op aanleg zonneveld op Boeldershoek

HENGELO - Hengelo legt een ton op tafel, zodat netbeheerder Enexis de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk op Boeldershoek Oost kan uitbreiden. Nodig voor een zonneveld. Alleen: Hengelo heeft nog helemaal niet besloten om dat veld daadwerkelijk aan te leggen.

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.