Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Hengelo trekt graag de knip voor organisatie Special Olympics

HENGELO - Twente is in de race voor de organisatie van de Special Olympics voor verstandelijk gehandicapten in 2022. Hengelo is graag bereid om haar steentje bij te dragen.

Om het evenement binnen te halen moeten de Twentse gemeenten samen een half miljoen euro op tafel leggen. Voor Hengelo komt dat neer op een eenmalige bijdrage van 57.500 euro. De gemeenteraad ging daar deze week unaniem mee akkoord.

'Een uniek evenement', zo omschreef CDA-raadslid Marcel Elferink de Special Olympics. "Hiermee laten we zien dat we waarde hechten aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt." Hij benadrukte ook de promotionele waarde. Mocht het niet lukken om de editie van 2022 binnen te halen, dan moet Twente volgens Elferink maar gaan voor een herkansing in 2024.

Garant staan 

De CDA'er wilde weten of alle veertien Twentse gemeenten bereid zijn bij te dragen. Volgens wethouder Claudio Bruggink wil één gemeente niet meedoen vanwege financiële problemen. "Maar dat wisten we van tevoren." Volgens de wethouder is dat geen probleem. "Dat gaan we oplossen."

Volgens Bruggink loopt Hengelo geen financiële risico's. De initiatiefnemers gaan uit van een begroting van 1,5 miljoen euro. 'Realistisch', aldus de wethouder. "Voor dat bedrag kan het heel goed." Hengelo draait niet op voor een eventueel tekort. "Wij staan garant voor 5 ton, niet voor meer." Het resterende bedrag moet komen van provincie, bedrijfsleven en uit deelnemersbijdragen. In maart wordt bekend of Twente de organisatie van de Special Olympics 2022 krijgt toegewezen.