Volledig scherm
Foto ter illustratie © Carlo ter Ellen DTCT

Hengelo zoekt frisse blik op toekomst marktplein

HENGELO - De gemeente is in gesprek met drie bureaus van buiten de stad om mee te denken over de manier waarop de komende maanden met bewoners van de stad moet worden gecommuniceerd over de toekomst van het marktplein.

"Ze zijn geselecteerd op basis van ervaring en expertise", aldus wethouder Bas van Wakeren. Een van de drie bureaus krijgt straks de opdracht om 'het proces' te begeleiden.

PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt vroeg zich af waarom er geen bureaus uit Hengelo zelf zijn uitgenodigd om mee te denken? Volgens de wethouder is er 'bewust' niet gekozen voor Hengelose bureaus. "Het bureau moet onbevooroordeeld en onbevangen kunnen werken", zo gaf Van Wakeren aan.

Geld naar uitvoering

Luttikholt wilde weten hoeveel budget er is geraamd voor de bureaus. "De bureaus komen binnenkort met een offerte en dan maakt het college van B en W een keuze", zei de wethouder. Volgens Luttikholt 'moet er zoveel mogelijk geld naar de uitvoering van maatregelen op het marktplein'. Een bureau van de provincie Overijssel zou ook willen helpen 'en dat kost niets'.

De wethouder wil alle zeilen bijzetten om, na het mislukken van project De Hijschkamer, van het winderige, kale marktplein een bruisend plein te maken. De eerste schetsontwerpen worden straks opgesteld met veel inbreng van de bewoners die willen meedenken, zo beloofde hij eerder. Voor de zomer zou er al een min of meer definitief ontwerp van het nieuwe plein zijn. De raad heeft daarin het laatste woord.