Volledig scherm
Heleen van Royen en Bernard Leferink © Tom Cornelissen

Hengeloër Bernard (32) danst met Heleen van Royen in Dancing with the Stars

HENGELO - Hengeloër Bernard Leferink (32) danst dit seizoen mee in het televisieprogramma Dancing with the Stars. Zaterdagavond begeleidt hij schrijfster Heleen van Royen.  Vijf vragen over zijn deelname.

1. Je doet mee aan Dancing with the Stars, hoe kom je daar terecht?

„Het stijldanswereldje is niet zo groot. Binnen die wereld werd een oproep gedaan voor het programma. Ik heb altijd gezegd als Dancing With the Stars weer begint, wil ik graag meedoen. Ruim honderd dansers mochten op auditie komen. Er zijn er elf overgebleven.”

2. Kan Heleen van Royen een beetje dansen?

„We hadden een stroeve start. Gelukkig heeft Heleen heel veel doorzettingsvermogen. Het is een supertof mens om mee te werken.”

3. Als Heleen eruit ligt, lig jij er ook uit?

„Iedere week zorgen de professionele dansers voor een flitsende openingsshow. Dat blijft zo tot aan de laatste liveshow. Zolang Heleen in de wedstrijd zit ben ik met haar te zien, maar ik doe dus sowieso mee tot het eind.”

4. Hoe ziet een week er nu voor jou uit?

„Afgelopen week was echt crazy. Met Heleen train ik vier keer in de week. Maar ook daarbuiten is het een intensief proces. Er zijn dagen geweest dat ik van 08.30 tot 21.30 op de dansvloer stond.”

5. Hoe is jouw carrière eigenlijk begonnen?

„Ik ben ooit begonnen bij Dansschool Dwars in Haaksbergen. Mijn zus moedigde me aan om mee te doen aan wedstrijden. Daarna kwam ik bij Kolmschot in Oldenzaal terecht. In 2015 ben ik gestopt met competities. Als je er echt je beroep van wilt maken moet je veel offers doen. Nu werk ik als projectmanager bij Itannex in Almelo, een softwarespecialist voor de bouwsector. Totaal iets anders.”

Dancing with the Stars is iedere zaterdag te zien om 20.00 uur op RTL4.