Volledig scherm
© ANP XTRA

Hengeloër krijgt werkstraf na mishandelen van ex-vriendin

ALMELO/HENGELO - Kevin J. (31) uit Hengelo moet voor straf werken, nadat hij zijn ex-geliefde een klap had gegeven. Haar zonnebril hoeft hij niet te vergoeden.

Het loopt stroef, de omgangsregeling met hun dochtertje. Hij mist de kleine meid. En als Kevin J. zijn ex en haar vriendin ziet fietsen op weg naar het Twentebad komt het tot een handgemeen. De bouwvakker geeft haar vriendin een duw en zijn ex een klap op de kaak.

Althans, dat zegt zij in de aangifte bij de politie. „Als ik had geslagen, dan was haar kaak gebroken”, zegt de Hengeloër. Hij zegt dat vrijdag tegen politierechter Ronald van Vuure. Hij staat terecht voor mishandeling en vernieling. Zijn ex-geliefde kwam ‘per ongeluk’ met haar kaak tegen zijn elleboog. Dat wil hij de magistraat doen geloven.

Een week na die clash, op 19 juni 2018, moet hij zich voor overleg over de omgangsregeling bij de gemeente melden. Er zijn ‘voorzorgsmaatregelen’ getroffen, leest de rechter in het strafdossier. Kevin heeft de reputatie een opvliegend type te zijn, vandaar.

Para

Als hij daar te horen krijgt dat de rechtbank wordt ingeschakeld voor de omgangsregeling slaan de stoppen door. „Als ze m’n kind afpakken, dan word ik para”, zegt hij. In blinde woede veegt hij een gemeentelijke laptop van tafel. Die raakt zwaar beschadigd. Of de computer is vergoed, vraagt de rechter. Kevin heeft geen idee, dat moet ‘bewind’ maar regelen. Zijn financiële oppasser geeft hem 250 euro per maand, daar moet-ie zich van redden.

Zijn ex flikt hem een kunstje, zo voelt dat. „Ik betaal 150 euro voor mijn kind en dan krijg je dit.” Gelukkig ziet hij de kleine nu wel, een uur per veertien dagen. Zij wil geld zien: 500 euro smartengeld voor angstklachten en 104 euro voor haar vernielde zonnebril. „Die had ze niet eens op”, zegt hij fel.

De straf: 60 uur voor straf werken, de helft voorwaardelijk. De claim van zijn ex-partner wordt afgewezen. Die vindt de rechter onvoldoende onderbouwd.