Maria van Essen neemt de tijd voor haar foto's, in Waterpark 't Genseler.
Volledig scherm
Maria van Essen neemt de tijd voor haar foto's, in Waterpark 't Genseler. © hetoog.nl/Cees Elzenga

Hengelose fotografe Maria van Essen wil niks missen van de belevenissen van de specht in ’t Genseler

Favoriete PlekjeHENGELO - Maria van Essen kan uren doorbrengen in Waterpark ‘t Genseler. Altijd met de camera als trouwe metgezel. Haar natuurfoto’s zijn goed voor veel oeh’s en aah’s, op Facebook en in het Hengelo’s Weekblad. „Ik doe het niet voor de aandacht, ik doe het om al dat moois te delen.”

 1. Wat was Dudley S. midden in de nacht van plan met een doorgeladen pistool en mes in Hengelo? ‘Ik wilde een beetje tot rust komen’

  Wat was Dudley S. midden in de nacht van plan met een doorgela­den pistool en mes in Hengelo? ‘Ik wilde een beetje tot rust komen’

  HENGELO/ALMELO - Dudley S. wordt midden in de nacht van 14 juli jongstleden in Hengelo aangehouden terwijl hij rondrijdt op een gestolen scooter met afgeplakt kenteken. Het is niet het enige, als hij in de boeien is geslagen blijkt hij behalve werkhandschoenen ook nog eens een kogelwerend vest te dragen. In een tas achterop de scooter zit een doorgeladen pistool, een mes waarvan het handvat met tape is omwikkeld, een taser en een stel tie wraps.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.