Volledig scherm
© Anne Velthausz

Hengelose gehandicaptenclub op zoek naar onderhuurder in jachthuis

HENGELO - De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging De Samenloop kan de huur van het voormalige jachthuis aan het Bartelinkslaantje niet alleen opbrengen. Het bestuur is daarom op zoek naar onderhuurders.

Volgens penningmeester Lies Kemna was er al een kandidaat die wilde beginnen met buitenschoolse opvang in het jachthuis. "Het was bijna rond, maar uiteindelijk ketste het af omdat het niet zou passen in het bestemmingsplan. Dus we zijn nog steeds op zoek."

Al sinds 1982 maakt HGOV De Samenloop voor haar wekelijkse activiteiten gebruik van het voormalige jachthuis, dat eigendom is van de gemeente. Vanwege een eerdere bezuinigingsronde wil het college van B en W de huisvestingssubsidie (ruim 4 mille per jaar) stopzetten en de oude bruikleenovereenkomst opzeggen en eventueel omzetten in een huurovereenkomst. De gemeente gaat uit van een kostendekkende huur van circa 5.000 euro per jaar.

Niet opbrengen

Volgens Kemna kan een kleine club als HGOV (dertig leden) dat niet opbrengen. Verhuizen naar een wijkcentrum, zoals geopperd door het college, zien bestuur en leden absoluut niet zitten. "We willen daar niet weg. Het jachthuis is de ziel van de vereniging. We hebben er zoveel, tijd, energie en geld in gestoken."

De leden stemden er dan ook unaniem mee in de bruikleenovereenkomst om te zetten in een huurovereenkomst. Maar dat is financieel alleen haalbaar als er een medegebruiker wordt gevonden die kan bijdragen in de huur. Volgens Kemna staat het bestemmingsplan commerciële activiteiten op die plek niet toe.