Volledig scherm
Hockey Club Twente in Hengelo krijgt de beschikking over een derde waterveld. © Hans Assink

Hengelose hockeyclub moet volle mep betalen voor waterveld

HENGELO - Het ziet ernaar uit dat Hockey Club Twente de volle mep moet betalen voor het nieuwe waterveld dat binnenkort wordt aangelegd. Voorzitter Frans Masselink reageert teleurgesteld. „Dat scheelt ons een smak geld. Dat moet nu door de leden opgebracht worden.”

Voor watervelden geldt in Hengelo een 100 procent kostendekkend huurtarief. Het bestuur van HC Twente heeft de gemeente gevraagd om dat voor het nieuwe waterveld te verlagen tot 40 procent, het tarief dat ook geldt voor ‘gewone’ kunstgrasvelden.

Geen luxe

Maar dat verzoek is niet gehonoreerd door het college van B en W bij de keuzes voor nieuw beleid. Voorzitter Masselink betreurt dat besluit. Watervelden zijn volgens hem geen luxe, maar de standaard in het hockey van tegenwoordig.

20 mille

Het verschil tussen 40 procent en 100 procent kostendekkende huur komt neer op 20.000 euro per jaar. Dat moet HC Twente nu dus zelf ophoesten. Een tegenvaller, maar de aanleg van het waterveld gaat hoe dan ook door. Deze week beginnen de voorbereidende werkzaamheden op sportpark Slangenbeek.

Contributie omhoog

Eind augustus moet het nieuwe veld klaar zijn. Om de aanleg mogelijk te maken zijn de leden eerder al akkoord gegaan met een contributieverhoging van 15 euro per jaar.