Volledig scherm
De Esreinschool helpt de Moeder Teresakerk uit de brand. © Jan Ankoné

Hengelose kerk vindt na brand tijdelijk onderdak in Esreinschool

HENGELO - De parochianen van de Moeder Teresakerk hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Esreinschool aan de Kerkstraat. Vanaf volgende week worden de gebedsvieringen en andere bijeenkomsten gehouden in de hal van de school.

De Moeder Teresakerk werd op 8 juli getroffen door een verwoestende brand. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd, alleen de muren staan nog overeind. Of de kerk herbouwd wordt, is nog onduidelijk. Het wachten is op het taxatierapport van de verzekering, aldus vicevoorzitter Gerard ter Ellen van het parochiebestuur.

Ontmoeten

Tegenover de kerk, in de oude schoonheidssalon van Geesje van der Maat, is een provisorische ontmoetingsruimte ingericht.  Parochianen kunnen er elke werkdag van 09.30 tot 11.30 uur terecht voor een gesprek of een kop koffie. In elk geval tot 1 augustus, aldus Ter Ellen, maar waarsschijnlijk nog langer.

Viering

In de Esreinschool zullen een (tijdelijk) secretariaat en een ontmoetingsplek worden ingericht. Aanstaande dinsdag is de eerste viering in de hal van de school, aanvang 09.30 uur. De eucharistieviering met de Oekraïense gastkinderen, aanstaande zondag, is verplaatst naar de Lambertusbasiliek. 

Overleefd

Het doopregister en overlijdensregister van de Teresakerk hebben de brand overleefd, maar zijn wel nat geworden. Beide boeken zijn ingevroren en worden behandeld.