Volledig scherm
Kinderen, gekleed en mét ijsmuts, leren wat ze moeten doen als ze door het ijs zakken. © Emiel Muijderman

Hengelose kinderen leren wat ze moeten doen als ze door het ijs zakken

HENGELO - Volledig gekleed, zelfs met de ijsmuts op: Hengelose kinderen duiken deze en volgende week in het Twentebad, om te leren hoe ze veilig uit een wak kunnen komen.

De winter nadert en daarmee ook het risico om door het ijs te zakken. Om basisscholieren zo goed mogelijk te trainen, is het sportbad van het Twentebad ‘bespannen’ met grote zeilen, met daarin bijna echte wakken. 1900 kinderen uit de groepen 7 en 8 krijgen les, bijvoorbeeld hoe ze vanuit de diepte een ijswak kunnen herkennen, hoe ze zichzelf uit een wak kunnen draaien maar ook hoe ze een ander kunnen redden.

Grenzen verkennen

De zweminstructeurs van Hengelo Sport geven ook uitleg over wat kinderen kunnen doen om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, wanneer ze 112 moeten bellen en wat reanimatie precies inhoudt. De wakzwemles is onderdeel van de zogenaamde ‘natte gymlessen’. Alle basisscholieren doen hier aan mee. Doel is om kinderen plezier te laten beleven aan de zwemsport, hun grenzen te laten verkennen en noodsituaties na te bootsen.