Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hengelose ondernemer boos over boete: ‘Het is van de gekke’

HENGELO - Vergunningen om de binnenstad in Hengelo te mogen binnenrijden worden niet automatisch verlengd. Ondernemer George Hanna zegt ook geen reminder te hebben gekregen per brief, zoals hij vroeger wel kreeg. Het gevolg: een boete van 104 euro. Hanna vecht de boete aan.

George Hanna komt als eigenaar van een distributiebedrijf in dranken al jaren met enige regelmaat in de binnenstad van Hengelo om de lokale horeca te bevoorraden. Dat gebeurde altijd zonder problemen. De fusten bier werden uitgeladen, kratjes cola werden er naast gezet en de vrachtwagen kon weer vertrekken.

Herinnering

Tot voor kort had Hanna altijd een geldige ontheffing voor het binnenrijden van de binnenstad. „Als die afliep werd ik altijd tijdig aangeschreven door de gemeente dat de vergunning verlengd moest worden”, zegt Hanna. Maar dit jaar heeft hij die reminder, naar eigen zeggen, niet gekregen. „Het is toch van de gekke dat ondernemers er niet langer aan worden herinnerd dat zij hun vergunning moeten verlengen.”

Zelf verantwoordelijk

De gemeente zegt dat er geen verandering van het beleid is. Zij informeren nog steeds als het gaat om het verlengen van ontheffingen. Wel is dat in de ronde voor verlenging dit jaar voor een deel niet gebeurd vanwege het uitvallen van een werknemer. Desondanks wijst de gemeente erop dat de houder van een ontheffing altijd zelf verantwoordelijk blijft.

Bezwaar

De boete heeft Hanna nog niet op de deurmat gekregen. Maar hij zal als de boete komt bezwaar maken. „Als zij coulant zijn en toegeven dat ook zij een fout hebben gemaakt, moet de boete wel worden kwijtgescholden.”