Volledig scherm
De verlichte carnavalsoptocht kan dit jaar niet door Langestraat. © Christian van der Meij

Hengelose optocht maakt grote bocht om centrum heen

HENGELO - De organisatie van de carnavalsoptochten is eruit. De definitieve route gaat toch niet door de Drienerstraat, maar maakt een flinke bocht om het centrum heen. ”Niet optimaal, maar het is niet anders”, zegt Erwin Leis van de Stichting Stadserf Carnaval Hengelo (SSCH).

Vanwege werkzaamheden kunnen de loopgroepen en praalwagens dit jaar niet via de Langestraat. Daarom moet de route van de Twentse Lichtparade (op vrijdagavond 1 maart) en de Gezinsoptocht (zaterdagmiddag 2 maart) drastisch worden aangepast. Een hele puzzel, vertelt Erwin Leis van de SSCH.

Afbreken

Aanvankelijk zou de alternatieve route door de Drienerstraat gaan. Maar bij nader inzien ziet de organisatie daar toch maar vanaf. Want dat zou betekenen dat de wagens niet hoger dan vier meter zouden mogen worden. Dat kun je de bouwers niet aandoen, zegt Leis. ”Ze zijn inmiddels al zover gevorderd met de bouw, dan zouden ze de hele wagen weer moeten afbreken.”

Noodbestrating

n goed overleg met de gemeente is deze week de definitieve route vastgesteld. Die ziet er alsvolgt uit: Mitchamplein - Deldenerstraat - Thiemsbrug - Oldenzaalsestraat - Oude Molenweg - Wolter ten Catestraat - rechtsaf Enschedesestraat - linksaf Brinkstraat - Markt - Marskant - finish bij politiebureau. Speciaal voor de optocht wordt het opgebroken kruispunt bij De Twee Wezen voorzien van noodbestrating.

Minst slechte

Het is niet ideaal, beaamt Leis: ”We hadden twee opties: via de Drienerstraat en deze. We hebben gekozen voor de minst slechte. Het is gewoon niet anders. Gelukkig is het maar voor één jaar. Hoop ik tenminste.”