Volledig scherm
Wethouder Bas van Wakeren (links) reikt het Hengelose compliment De Nijverbij uit aan Harry Holstijn. © Anja van der Ham

Hengelose Stadscompliment De Nijverbij voor Harry Hulstijn

HENGELO - Harry Hulstijn mag zich sinds donderdagmiddag eigenaar van het Stadscompliment de Nijverbij noemen. Wethouder Bas van Wakeren reikte hem de waardering uit. 

Dat gebeurfde tijdens de vieren van het tweede lustrum van de stichting SeniorWeb Hengelo. Harry Hulstijn (73) is al vele jaren actief als vrijwilliger in Hengelo. Hij begon in 1985 bij de Hengelose Zwemclub als klokker. Daarna werd hij scheidsrechter en later voorzitter vand e zwemvereniging. Dit heeft hij circa 15 jaar lang gedaan.Sinds 2005 is hij actief bij SeniorWeb. SeniorWeb is in 1996 opgericht met als missie senioren te laten deelnemen in de digitale wereld. 

150.000 leden

Op de leslocaties worden computercursussen,workshops en inloopmogelijkheden voor senioren georganiseerd. De landelijke organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een levendige vereniging met 150.000 leden, 3.000 vrijwilligers en 425 leslocaties. Vanaf 2009 is Hulstijn bij SeniorWeb Hengelo betrokken, die nauw samenwerkt met Bibliotheek Hengelo. Als bestuurslid en cursusleider biedt hij ondersteuning aan senioren zodat ze digitaal vaardig worden. 

Cursussen en workshops

Onder de leiding van Hulstijn is het aanbod aan computercursussen en workshops sinds 2009 gegroeid van drie naar vijftig.Hierdoor zijn honderden Hengeloërs digitaal een stuk vaardiger geworden. Hulstijn is een zeer betrokken persoon die altijd meedenkt en meewerkt aan een oplossing. Hij is betrouwbaar, ervaren, gepassioneerd én een constante factor bij SeniorWeb Hengelo. Drie jaar geleden is hij gestopt met het penningmeesterschap omdat dit te omvangrijk werd. 

Vijf opvolgers

Tijdens de viering van het 10-jarige bestaan van SeniorWeb Hengelo gaat hij ook zijn taak als cursusleider overdragen. De taak wordt maar liefst over vijf personen verdeeld. Dit geeft aan hoeveel werk hij heeft verzet voor SeniorWeb.