In Zwolle reikte Maurice Beijk het Groene Lintje uit aan Tijmen Sissing.
Volledig scherm
In Zwolle reikte Maurice Beijk het Groene Lintje uit aan Tijmen Sissing. © Rabobank Zwolle

Hengelose trashpacker Tijmen Sissing verrast met Groen Lintje

HENGELO/ZWOLLE - Compleet verrast was-ie. Voor zijn inzet voor een schonere wereld mocht de Hengelose ‘trashpacker’ Tijmen Sissing dinsdagavond een Groen Lintje in ontvangst nemen.

De onderscheiding die lokale afdelingen van GroenLinks jaarlijks toekennen, werd hem uitgereikt door plaatsgenoot Maurice Beijk, de duurzaamheidsambassadeur die vorig jaar zelf ook een Groen Lintje kreeg. Hengeloër Sissing (28) is wereldwijd bekend door zijn strijd tegen zwerfafval.

Overval

De uitreiking zelf speelde zich af in Zwolle, op een bijeenkomst van de Rabobank. Sissing was daar uitgenodigd om te  komen vertellen over zijn ervaringen als trashpacker. Hij wilde net beginnen, toen er ineens - maar met medeweten van de organisatie -  twee bekenden  uit Hengelo op het podium verschenen: Colin Kok van Groen Links en Maurice Beijk. Gezien zijn reactie was de ‘overval’ volledig geslaagd.

Olievlek

Via een speciale verbinding werd Sissing vanuit café Het Uurwerk in Hengelo toegesproken door fractievoorzitter Jan Evers. Die prees hem voor de manier waarop hij zich inzet voor duurzaamheid en milieu en vele anderen met zijn boodschap inspireert. „Het begon met een spontane opruimactie in Azië, maar verspreidde zich al snel als een olievlek over de hele wereld.” Vervolgens mocht Maurice Beijk in Zwolle Tijmen Sissing het Groene Lintje opspelden.

Benieuwd naar wat Tijmen allemaal bereikt met zijn acties? Wij leggen het hieronder uit: