Volledig scherm
De nieuwe koers die Juliana twee jaar geleden insloeg, begint zijn vruchten af te werpen. © Frans Nikkels

Hengelose voetbalclub Juliana’32 na moeilijke jaren weer in de lift

HENGELO - Voetbalvereniging Juliana’32 zit weer in de lift. Dat bleek deze week tijdens de algemene ledenvergadering. „We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg”, concludeert bestuurslid Rita Prins.

Juliana heeft moeilijke jaren achter de rug: met grote financiële problemen en een sterke daling van het aantal leden. Even was er zelfs serieus sprake van een fusie met HVV Hengelo. Maar het tij lijkt gekeerd. Twee jaar geleden werd een nieuwe koers ingeslagen. Met hulp van de KNVB werd een toekomstvisie opgesteld, die leidde tot een andere organisatiestructuur. „Dat werpt nu zijn eerste vruchten af”, aldus Prins.

Aanwas

Het aantal leden laat voor het eerst sinds jaren weer een stijging zien. „Met ruim 300 leden zitten we weer op het niveau van vier jaar geleden. Vooral bij de jeugd zien we een flinke aanwas. We hebben nu in elke leeftijdscategorie een of twee teams.”

Contributie

Ook financieel heeft de club de zaken weer op de rails. Afgelopen jaar werd afgesloten met een kleine plus. Maar de kosten (bijvoorbeeld de veldhuur) blijven stijgen. Daarom stelde het bestuur voor om de contributie te verhogen met een euro per maand. De ledenvergadering ging daarmee akkoord. Op de korte termijn staan er geen grote investeringen op stapel. Wel is de toplaag van het kunstgrasveld aan vervanging toe. Dat gebeurt komende zomer, op kosten van de gemeente.

Opvolgers

Voorzitter Karel van der Weert en penningmeester Harry ter Braak waren aftredend. Beiden werden herkozen: voor een jaar, daarna stoppen ze ermee. Prins: „We zijn al bezig met het zoeken van opvolgers.”