Volledig scherm
De vrouwen van ATC’65 vieren de promotie naar de tweede klasse. © ATC’65

Hengelose voetbalvrouwen gaan hogerop

HENGELO - Wat de mannen van ATC’65 niet lukte, dat kregen de vrouwen van de Hengelose voetbalvereniging wel voor elkaar: ze wonnen afgelopen wekend de nacompetitie en promoveren daarmee naar de tweede klasse.

Vier selectieteams van ATC wisten zich te plaatsen voor de nacompetitie. Maar alleen Vrouwen 1 haalde de tweede ronde. Zondag 1, Zaterdag 1 en JO17-1 bleven steken in de eerste ronde, al was dat bij Zondag 1 en JO17-1 pas na het nemen van strafschoppen.

Overtuigend

ATC Vrouwen 1 won in de eerste ronde van de nacompetitie overtuigend met 1-6 van Woezik 2. In de tweede ronde waren de Hengelose vrouwen met 2-5 te sterk voor TVC’28, dat in de reguliere competitie nog boven hen was geëindigd.

Finale

In de finale stuitte ATC op Ulftse Boys 1. Die ploeg versloeg in de eerste ronde Union met 9-1 en in de tweede ronde Nijmegen met 0-9. De finale weer gespeeld op neutraal terrein, in Borculo. Onder de bezielende leiding van trainer Harry Boevink kwamen de Hengelose vrouwen al snel met 1-0 voor. Na de rust verdubbelde ATC de voorsprong. Eindstand: 2-0.