Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Horeca, ziekenhuis en SkateLAB in Hengeloos Peil

HENGELO - Is er in Hengelo ruimte voor twee horecapleinen? Die vraag en andere vragen staan centraal maandagavond in Metropool in de tweede aflevering van politiek café Hengeloos Peil.

Bedrijfsmakelaar Peter Rotteveel uit Enschede smeet vorige week een steen in de vijver; naast het nieuwe evenementenplein zou ook het marktplein een horecaplein moeten worden. Rotteveel wil het er niet meer over hebben.  Horeca-ondernemers als Berto Mulder (voorzitter Koninklijke Horeca afdeling Hengelo) en George ten Brummelhuis  praten hierover maandagavond in Hengeloos Peil, samen met de fractievoorzitters Wiert Wiertsema (ProHengelo) en Gerrit Megelink (Lokaal Hengelo, oud-horecaondernemer). Wat heeft Hengelo nodig? En is Hengelo verblijfsstad of winkelstad?

Verder een vraaggesprek met Vincent Mulder, SP-gemeenteraadslid. Deze week werd bekend dat ziekenhuisgroep ZGT er financieel niet al te best voor staat. ‘Niet nieuwswaardig‘, gaf  een woordvoerder van de gemeente donderdag aan. Maar is dat ook zo? In het vorige college van B en W hield Jan Bron nauwgezet de vinger aan de pols. Het gaat immers om de belangen van Hengeloërs die aangewezen zijn op ziekenhuiszorg. 

Opnamestop

De SP van Mulder heeft ook altijd gestreden voor de belangen van personeel en patiënten. Maar hoe staat het met die patiëntenbelangen, nu het ZGT een opnamestop heeft ingesteld voor patiënten die zijn verzekerd via Zilveren Kruis? Het gaat daarbij om zogenoemde ‘planbare zorg’. Spoedgevallen worden nog wel aangenomen.

SkateLAB

Ook een gesprek met SkateLAB, de initiatiefnemers van het skatepark op het Industrieplein die tien jaar hebben gevochten om hun ideaal te verwezenlijken. De column wordt voorgedragen door Marco Krijnsen, onder meer bekend van de Storkroute. De nominatie Persprijs 2020 wordt bekend gemaakt. De muziek is van de punk/riot-band Get Jealous die her en der in het land optreedt.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, Metropool en de Schouwburg Hengelo. Het programma begint om 19.00 in het muziekcafé van Metropool, inloop 18.30 uur.