De Hengelose familie Wielens in 2013. Vanaf links: Vivian, Bente, Yannick, Martin en Ilse. Bij senior is een jaar eerder dementie vastgesteld. Die verloopt bij relatief jonge mensen sneller.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hengelose familie Wielens in 2013. Vanaf links: Vivian, Bente, Yannick, Martin en Ilse. Bij senior is een jaar eerder dementie vastgesteld. Die verloopt bij relatief jonge mensen sneller. © Emiel Muijderman

Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na zes jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.

8 reacties

 • O Jonge

  2 maanden geleden
  Gelezen mey de tranen over mijn wangen. Mijn moeder had ook deze vorm van dementie. Respect voor jullie
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Met tranen in de ogen gelezen. Heel erg dit.
 • Ter Haar

  2 maanden geleden
  Heel veel sterkte!
 • Ria Roelofsen

  2 maanden geleden
  Wat is dit verschrikkelijk voor het hele gezin ik wens ze heel veel sterkte en liefde voor elkaar
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Yvonne, als je een partner hebt met dementie is het als het ware 2x afscheid nemen...bij leven, omdat hij het gezin niet meer herkent, dan nog eens bij overlijden, ervaringsdeskundige op dit gebied in het werkveld 30 jaar lang.
 1. Deze drie zaken in Noordoost-Twente strijden om titel ‘Beste terras', maar waarom zou je daar aan meedoen?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Deze drie zaken in Noord­oost-Twen­te strijden om titel ‘Beste terras', maar waarom zou je daar aan meedoen?

  Is het ijdelheid, een stuk trots of gewoon alle kansen willen benutten om jezelf positief in de kijker te spelen? Elke horecaondernemer heeft zo zijn eigen reden voor deelname aan de nationale terrassentest van Misset Horeca. In Noordoost-Twente doen er drie een gooi naar de winst. Drie horecazaken met een goede naam. Wat is zo'n oorkonde dan nog waard?
  Deurningen, Denekamp, Oldenzaal
 1. Liefde, dat is wat ik overal verspreid
  PREMIUM
  Column

  Liefde, dat is wat ik overal verspreid

  Liefde. Ja. Liefde. Dat is denk ik wel het woord dat in zes letters (waarvan vijf verschillende) perfect samenvat wat ik al die jaren als artiest overal om me heen aan het verspreiden ben. Liefde. Onvoorwaardelijke liefde. Liefde voor de medemens. Liefde voor mijn vrienden. Liefde voor de vreemdeling. Liefde voor de familie. Liefde voor het detail. Liefde voor het grotere plaatje. Liefde voor de waarheid. Ook dat. Ik hou echt van de waarheid. Daar kun je me echt voor wakker maken. En dat niet alleen. Ik kan bij tijd en wijle ook donders genieten van de meest belachelijke onzin. Zolang het maar geen verwerpelijke onzin is. Bij verwerpelijke onzin haak ik af. Voel ik gewoon heel weinig liefde bij. Maar dat maak ik dan wel meteen heel erg duidelijk. Dat ik daar absoluut niet van gediend ben. Van die verwerpelijke onzin. Maar weet dat ik daar dan heel helder over zal communiceren. Met alle liefde. Zoals u dat van mij mag verwachten. Liefde. Altijd. En overal.
  Hengelo