Volledig scherm
Het gaat weer de goede kant op met de gezondheid van met ‘Bully’ © Dierenambulance Hengelo/Borne

In Hengelo gedumpte hond Bully blijkt niks te mankeren: ‘Zeker geen verwaarlozing’

HENGELO - De Engelse bulldog Bully die het afgelopen weekend werd aangetroffen in het Weusthagpark in Hengelo mankeert niets. Dat meldt de politie Hengelo na onderzoek en een controle van de hond door een dierenarts. Het dier is niet mishandeld of verwaarloosd en zal worden herplaatst.

Afgelopen weekeinde berichtte de dierenambulance Hengelo/Borne over de vondst van de hond en meldde dat de hond was uitgedroogd verwaarloosd. De bulldog, die voor de gelegenheid Bully is genoemd, werd met een touw vastgebonden aan een boom gevonden in het Weusthagpark in Hengelo. 

De vondst leidde tot veel commotie. Vrijwel direct na het bericht werd door dierenliefhebbers op internet een zoekactie begonnen naar de hond en diens eigenaar. Ze kwamen vrij snel uit bij een Hengeloër, die daarna moest onderduiken vanwege bedreigingen aan zijn adres en zijn verhaal deed aan deze krant. 

Geen verwaarlozing of mishandeling

De politie reageert na een onderzoek op het voorval en is tot de conclusie gekomen dat de hond inderdaad is achtergelaten, maar niks mankeert. “De nieuwe eigenaar had waarschijnlijk spijt van zijn aankoop, en wilde via de Dierenambulance gratis van zijn hond afkomen. Het goede nieuws is dus dat er niets met de hond aan de hand is, hij zal herplaatst worden.”

Hoewel eerder werd gedacht dat de hond ternauwernood aan de dood is ontsnapt, blijkt uit onderzoek van een dierenarts dat Bully kerngezond is: “De hond is niet ziek of verwaarloosd, zo kregen we van de dierenarts te horen. Dat kan wel zo overkomen, maar er is zeker geen sprake van verwaarlozing of mishandeling.”

Onbegrip bij hondenliefhebbers

Hondenliefhebbers laten via Facebook weten blij te zijn dat het goed gaat met Bully, maar snappen de conclusie van de politie niet zo goed: “Ik noem een hond vastbinden aan een boom toch echt wel verwaarlozing en mishandeling”, reageert iemand op het bericht van de politie Hengelo. 

Die antwoordt op haar beurt: “Eens dat het een vreemde actie was. Is ook niet goed te praten. Het belangrijkste is in dit verhaal de gezondheid van de hond en daar denken we volgens mij allemaal gelukkig hetzelfde over.”