Een blije Inge Ormel, een van de twee beste voorlezers van Hengelo.
Volledig scherm
Een blije Inge Ormel, een van de twee beste voorlezers van Hengelo. © Linda Salemink

Inge en Tessa beste voorlezers van Hengelo

HENGELO - Inge Ormel en Tessa Boswerger zijn de beste voorlezers van Hengelo. Zij wonnen vrijdag in de Hengelose bibliotheek de lokale wedstrijd en gaan op 7 maart naar de volgende regionale ronde in Losser.

Twee groepen

Liefst 21 basisscholen hadden hun beste voorlezers uit de groepen 7 en 8 afgevaardigd naar de zinderende finale, vrijdag in de bieb. De 18 meisjes en 3 jongens streden in twee groepen om de hoogste eer.  Zij werden aangemoedigd door veel familieleden en enkele onderwijzers, dikwijls voorzien van spandoeken.

Favoriet

Alle kinderen lazen een zelf gekozen boekfragment voor. De keuze liep uiteen van Annie M.G. Schmidt tot Jochem Myjer, al bleek de titel ‘Dagboek van een muts’ veruit favoriet. Goochelaar en presentator Fred-Ric maakte er zowel ‘s middags als ‘s avonds een vrolijke en vlotte show van.

Tessa Boswerger kan bijna niet geloven dat zij als Hengelose winnaar uit de bus komt.
Volledig scherm
Tessa Boswerger kan bijna niet geloven dat zij als Hengelose winnaar uit de bus komt. © Linda Salemink

Winnaars

Voor de jury was het nog best moeilijk om tot een eindoordeel te komen. De jury lette onder meer op tempo, stemgebruik, interactie met de zaal en het overbrengen van emoties. Over de beste vier voorlezers (drie meiden en een jongen) was de jury het snel eens, maar hun kwaliteiten lagen zo dicht bij elkaar dat er het nodige overleg aan vooraf ging alvorens de winnaars bekend gemaakt konden worden. 

Medailles

In de eerste ronde werd dat Inge Ormel van basisschool ‘t Schöppert, en  in ronde twee Tessa Boswerger van basisschool KBHZ locatie Don Bosco. Beide dames kregen een fraaie bokaal plus oorkonde en gaan een ronde verder in de nationale voorleeswedstrijd.

Alle overige deelnemers kregen als kampioen van een school een medaille omgehangen.