Volledig scherm
De editie van vorig jaar bij Juliana. © Robin Hilberink

Jeugd voetbalt voor Hengeloos kampioenschap

HENGELO - De Hengelose Jeugd Kampioenschappen beginnen maandag op sportcomplex Vikkershoek van voetbalclub Wilhelminaschool.

Selectieteams van alle acht Hengelose voetbalverenigingen zijn voorafgaand aan de competities actief op het sportcomplex van Wilhelminaschool. Daar worden de jaarlijkse Hengelose Jeugdkampioenschappen gehouden. 

Traditioneel

Tubantia,  Hengelo, Achilles’12, BWO, Barbaros, ATC’65, Juliana’32 en de organiserende club zijn daar vertegenwoordigd. Traditioneel is elk jaar een andere club gastheer van het toernooi. Wilhelminaschool organiseerde de kampioenschappen ook in 2015, maar vroeg de Jeugdfederatie waarin alle clubs vertegenwoordigd zijn om het toernooi ook in 2019 te mogen organiseren. Dit jaar immers bestaat de club 100 jaar.

Eeuwfeest

In het kader daarvan werd al een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals onlangs een groot meisjestoernooi. Vorige week zaterdag werd het eeuwfeest officieel gevierd. Binnenkort wil de vereniging een voetbalplaatjes boek uitgeven. Daarin kunnen foto’s van spelers van de eigen club worden gespaard.

Vrijwilligers

De velden op het sportcomplex liggen er goed bij. Wedstrijdsecretaris Jeugd Robert Brager van de club is blij dat het toernooi ook dit jaar is toegewezen aan Wilhelminaschool. „Zoals elk jaar zijn veel vrijwilligers nodig om het toernooi in goede banen te leiden. Het grootste probleem was het vinden van scheidsrechters op woensdagmiddag. Ik denk dat het is gelukt. Anders moet het eerstgenoemde team op het formulier bij de wedstrijd zelf voor een scheidsrechter zorgen.”

De wedstrijden beginnen op alle werkdagen om 18.00 uur, behalve op woensdag. Dan is de aftrap al om 15.15 uur.