Volledig scherm
Na de pauze ging de discussie van Hengeloos Peil over de binnenstad © Emiel Muijderman

Laat meer ambtenaren fietsen naar Stadskantoor, zegt verkeersdeskundige

HENGELO Meer parkeerplaatsen, blauwe zones of liever een aantrekkelijk fietsplan voor honderden ambtenaren die straks weer een werkplek in de binnenstad krijgen? Hengeloërs houden hun hart vast of de gemeente op tijd het juiste antwoord op die vraag vindt.

Dat bleek maandagavond tijdens het politiek café Hengeloos Peil in Brasserie So Nice over het parkeerbeleid. De discussie wilde bij afwezigheid van verantwoordelijk wethouder Claudio Bruggink niet echt vlammen. 

Bewoonster Jeanette Lodeweges van de Enschedesestraat heeft (ter hoogte van het spoor) al veel overlast: „Er zijn mensen die een week met de trein weg gaan en bij ons de auto parkeren. We hadden sowieso de blauwe zone al nodig.”

Fractievoorzitter Wiert Wierstema van ProHengelo herhaalde de oplossing van zijn partij: „De gemeente heeft een parkeergarage, aan de B.P. Hofstedestraat. Die staat een groot deel van de dag leeg.” 

Meer parkeerplekken vormen geen oplossing, benadrukte verkeersdeskundige Wim Salomons: „Dit probleem is 25 jaar geleden op dezelfde manier in Enschede ontstaan. Je moet niet voldoen aan de parkeervraag. Meer mensen op de fiets krijgen wél.”

Volledig scherm
De deelnemers aan de discussie over het parkeerbeleid. © Martin Ruesink