Supermarktmanagers Dennis Oude Alink (rechts) en Jan-Willem Vrieze plaatsen dinsdagochtend flyers onder de ruitenwissers van auto's op de parkeerplaats van winkelcentrum Hart van Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Supermarktmanagers Dennis Oude Alink (rechts) en Jan-Willem Vrieze plaatsen dinsdagochtend flyers onder de ruitenwissers van auto's op de parkeerplaats van winkelcentrum Hart van Zuid. © Frans Nikkels Fotografie

Langparkerende ROC-studenten bron van ergernis voor Hengelo’s winkelcentrum en wijk Tuindorp: ‘We hebben hier gewoon last van’

HENGELO - Winkeliers Hart van Zuid en bewoners Tuindorp willen af van overlast door langparkerende ROC-studenten. „We hebben hier gewoon last van”, zegt vestigingsmanager Dennis Oude Alink van supermarkt Jumbo.

  1. Tulbandtikken symbool voor fel verzet tegen regime Iran; paar uit Hengelo steunt dappere vrouwen in de frontlinie
    PREMIUM
    met video

    Tulbandtik­ken symbool voor fel verzet tegen regime Iran; paar uit Hengelo steunt dappere vrouwen in de frontlinie

    DEN HAAG/HENGELO - Hij laat de filmpjes zien waarop jongeren in Iran de tulband van het hoofd van oude geestelijken tikken. Op een andere video staat een meisje midden op straat, ze heeft haar hoofddoek afgedaan en knipt het haar. „De geest is uit de fles en komt er niet meer in terug”, denken de Hengelose Iraniërs Mazdak Eskandargah en Pari Pourrajabi. Zij dragen vanuit Nederland hun steentje bij aan het verzet tegen het islamitische regime.