Directeur Anne Ensink van basisschool De Bleek bij het nieuwe waterspeeltoestel dat er mede is gekomen dankzij de Ouderraad. „Als er nieuwbouw komt hebben we de hoop dat we kunnen groeien naar honderd leerlingen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Anne Ensink van basisschool De Bleek bij het nieuwe waterspeeltoestel dat er mede is gekomen dankzij de Ouderraad. „Als er nieuwbouw komt hebben we de hoop dat we kunnen groeien naar honderd leerlingen.” © Annina Romita

Leefbaarheid het grote thema in Beckum, het kerkdorp dat straks geen kerk meer heeft

Stemmen uit de wijkBECKUM/OELE - Wat gaat goed? Wat gaat niet goed en kan beter? Wat is de boodschap aan de nieuwe raad? Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht gaat de redactie van deze krant de wijken in. Vandaag aflevering 1: Beckum en Oele. „Beckum heeft jongeren nodig om de leefbaarheid een nieuwe impuls te geven.”

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?