De nieuwe interieurwinkel Leuqs is afgelopen weekeinde open gegaan. Vanaf links : Joy Meckelenkamp eigenaar Marjolein Meckelenkamp en Valerie Verdam.
Volledig scherm
De nieuwe interieurwinkel Leuqs is afgelopen weekeinde open gegaan. Vanaf links : Joy Meckelenkamp eigenaar Marjolein Meckelenkamp en Valerie Verdam. © Robin Hilberink

Lockdown of niet: Leuqs, de nieuwste aanwinst van de Hengelose binnenstad, is gewoon open

HENGELO - Een winkel openen, midden in de lockdown, je moet maar durven. „Maar waarom niet? Misschien is dat juist wel een kans. Mensen willen leuke dingetjes in huis hebben”, zegt Joy Meckelenkamp. Leuqs heet de nieuwe zaak aan de Enschedesestraat, naast de Hema.

  1. Almeloër (26) krijgt werkstraf voor langdurig stalken hulpverlener: ‘Je eindigt net zoals Peter R. de Vries!’
    PREMIUM

    Almeloër (26) krijgt werkstraf voor langdurig stalken hulpverle­ner: ‘Je eindigt net zoals Peter R. de Vries!’

    ALMELO - ‘Je eindigt net zoals Peter R. De Vries.’ De 26-jarige H. kampt met meerdere stoornissen en stalkte een van zijn hulpverleners, een vrouw uit Hengelo. De Almeloër bedreigde het slachtoffer maandenlang met dit soort uitspraken en viel haar kennissen lastig. De politierechter in Almelo veroordeelde de man tot een werkstraf van 80 uur. De helft hoeft hij nog niet uit te voeren, zolang hij zich drie jaar lang gedraagt.