De start van de Lus van Beckum met voorop de Racerunners, een groep volwassenen met een beperking die op deze manier toch mee konden doen, zij het buiten mededinging.
Volledig scherm
De start van de Lus van Beckum met voorop de Racerunners, een groep volwassenen met een beperking die op deze manier toch mee konden doen, zij het buiten mededinging. © Ninke Wesselink

Lus van Beckum blij met 220 deelnemers; Enschedeër Saathof wint langste afstand

BECKUM - Een geslaagde tweede editie van de Lus van Beckum; de organisatie keek zaterdagavond vol tevredenheid terug op het hardloopevenement waaraan totaal 220 fanatiekelingen meededen.

Het parcours sprak tot de verbeelding, ook gerenommeerde lopers als Ingrid Prigge uit Borne (winnares vrouwen 10 kilometer) en Elles Bebseler uit Holten (winnaar 5 km vrouwen) complimenteerden de organisatie. 

De 15 kilometer werd gewonnen door Mark Saathof uit Enschede, Hengeloër Martin Steenbeeke werd derde. Bij de vrouwen ging de zege naar Astrid Bosch uit Hengelo Gld. Erik Klok, uit het Twentse Hengelo, won de 10 kilometer bij de mannen. Mike Rolink (Enschede) ging op de 5 kilometer als eerste over de finish.

De kans groot dat de Lus van Beckum volgend jaar een weekend later wordt gehouden, om concurrentie van de Twickelloop te vermijden. 

Voor alle uitslagen zie www.uitslagen.nl