Steekpartij Hengelo
Volledig scherm
Steekpartij Hengelo © Dominique Gemser/News United

Man (43) uit Enschede opgepakt na aanval op jeugdzorgmedewerksters in Hengelo

HENGELO - Een 43-jarige man uit Enschede is woensdagmiddag opgepakt na maandag twee medewerkers van jeugdzorg te hebben aangevallen bij een kantoor op de hoek van de Bornsestraat en de Sherwood Rangers in Hengelo. De verdachte ging er na de steekpartij vandoor, maar kon later alsnog worden opgepakt. Zo meldt de politie deze woensdag.

Het slachtoffer - een hulpverleenster van jeugdzorg - stond op het moment van het voorval een praatje te maken met een collega, toen een auto op hoge snelheid aan kwam rijden. De auto stopte, waarna de 43-jarige Enschedeër uitstapte en op de medewerksters af rende. 

Er volgde een vechtpartij, waarbij het slachtoffer werd geslagen met een scherp voorwerp. Ook haar collega werd mishandeld door de verdachte toen ze tussenbeide wilde springen. De man ging er na de aanval vandoor. 

Beide slachtoffers zijn behandeld aan hun verwondingen. 

Betrokken bij gezin

De 43-jarige man uit Enschede is woensdagmiddag alsnog aangehouden door de politie. De vrouw die hij aanviel blijkt al langere tijd via jeugdzorg te zijn betrokken bij het gezin van de verdachte. De man wordt vrijdag voorgeleid.