Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Man dreigt met Stanley-mes in verkeersruzie bij afslag Hengelo-Zuid

ALMELO/HENGELO - Alexander S. (24) moet 60 uur voor straf werken en een slachtoffer 300 euro betalen. Rechter Ronald van Vuure vond bewezen dat de Almeloër, in een verkeersruzie bij de afslag Oldenzaal/Hengelo-Zuid, dreigde met een Stanley-mes. De Tukker werd bij verstek veroordeeld.

Het slachtoffer en hij reden vrijdagavond 3 augustus 2018 van Hengelo richting de snelweg. Onderweg kregen S. en de medeweggebruiker, naast hem, trammelant. De precieze aanleiding is onduidelijk.

Voor een stoplicht stapte de Almeloër uit zijn auto en zwaaide dreigend met een Stanley-mes. Dat is gezien door een onafhankelijke getuige.

In stukken snijden

Volgens het slachtoffer riep S. dat hij hem ‘in stukken zou snijden. Je moet me niet zo kwaad maken’, zou de aanvaller hebben geroepen.

Dat heeft alleen de andere bestuurder gehoord. In zijn auto zat een neef, die voor het eerst in tijden vanuit Turkije bij de familie op bezoek kwam en geen Nederlands spreekt. ,,Hij heeft een goeie indruk van Nederland gekregen’’, merkte hij slachtoffer op. Hij woonde de strafzaak tegen S. bij als benadeelde partij.

Rechter Van Vuure vond het gezwaai met het Stanley-mes bewezen. De mondelinge bedreiging - ‘ik snij je in stukken’ - niet, omdat er behalve de aangifte onvoldoende bewijs voor is.

300 euro billijk

Het slachtoffer claimde 600 euro smartengeld. Maar dat vond de officier van justitie ‘niet passend’. Dat schadebedrag is toegekend in een zaak waarbij een verdachte daadwerkelijk met een mes dreigde toe te slaan. ,,Hier is het alleen getoond.’’ De aanklaagster vond 300 euro smartengeld billijk. Dat volgde de rechter.