Ongeval in Hengelo
Volledig scherm
Ongeval in Hengelo © Jack Huygens (News United)

Man ernstig gewond door zwaar vuurwerk in Hengelo

HENGELO - Een 50-jarige man uit Bentelo is zaterdagavond ernstig gewond geraakt door zwaar vuurwerk in Hengelo. Het incident deed zich voor aan de Transformatorhof.

Rond 23.40 uur waren er twee harde knallen te horen. Vervolgens trof de politie een man aan op straat voor een woning waar een feest gaande was. Hij bleek ernstig gewond te zijn en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd later afgeblazen. Volgens de politie verkeert de man buiten levensgevaar.

Onderzoek

De politie heeft later die nacht verder onderzoek gedaan. Daarbij is gekeken of er camerabeelden van de knal zijn gemaakt en zijn bezoekers van het feestje gehoord. Ook trof de politie nog meer vuurwerk aan, dat klaar lag om aangestoken te worden. Dat is in beslag genomen en zal, na onderzoek, worden vernietigd. Of het om illegaal vuurwerk ging, kon een politiewoordvoerder niet aangeven, daar wordt nog naar gekeken. „Maar hij is zwaargewond, het is geen sterretje geweest.”

Er is nog geen aanhouding verricht, de politie-woordvoerder vermoedt dat die nog wel gaat volgen. Het afsteken van vuurwerk is in deze periode van het jaar verboden; dat mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur ‘s avonds tot 1 januari 2.00 uur ‘s nachts.