Maandagochtend vanaf 8 uur gaan medewerkers van het waterschap Vechtstromen in bootjes het water van het Kristalbad op om dode watervogels te verwijderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maandagochtend vanaf 8 uur gaan medewerkers van het waterschap Vechtstromen in bootjes het water van het Kristalbad op om dode watervogels te verwijderen. © Emiel Muijderman

Massale vogelsterfte in Het Kristalbad nog niet onder controle: meer dode dieren verwacht

ENSCHEDE - Recreatie - en retentiegebied Het Kristalbad tussen Enschede en Hengelo is getroffen door massale vogelsterfte. De vermoedelijke oorzaak is botulisme. Tot gisteren zijn meer dan 220 dode watervogels geborgen. Het drama duurt voort. De komende dagen zullen meer dieren overlijden.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.