Volledig scherm
Het nieuwe pand van VMB Metaalbewerking. © Boers & Lem

Metaalbedrijf VMB naar Hengelo

HENGELO/OLDENZAAL - Het bedrijf VMB Metaalbewerking verhuist van Oldenzaal naar Hengelo. Op industrieterrein Twentekanaal wordt maandag 3 februari een gerenoveerd bedrijfspand in gebruik genomen.

Decennia oud

VMB Metaalbewerking zit nu nog in Oldenzaal aan de Kelvinstraat. Het bedrijf met 15 medewerkers werd ruim 40 jaar geleden opgericht door ondernemer In Het Veld, die zijn naam gaf aan In het Veld Metaalbewerking. „Dat is afgekort tot VMB”, zegt huidig directeur/eigenaar Mario Pistone.

Ballustrades

VMB Metaalbewerking maakt balustrades, metalen binnen- en buitentrappen en kraanbaanconstructies. De lassers en constructeurs maken daarnaast ook veel frames waar machines in worden geplaatst. Veel constructies worden in de eigen hal geproduceerd of voorbereid, waarna de eindmontage door ploegen VMB-ers bij opdrachtgevers op locatie wordt uitgevoerd. Het bedrijf is sterk in de industrie en bouw, maar verricht ook werkzaamheden op de particuliere markt.

Modern

Pistone heeft met vastgoedmakelaar Boers & Lem in de regio een moderner bedrijfspand met groeimogelijkheden gezocht. De keus viel op een huurpand aan de Opaalstraat van 1450 vierkante meter, met kantoren en bedrijfsruimte. „Ons nieuwe onderkomen is moderner en we hebben er ook ruimte verder te groeien”, zegt Pistone.