Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

‘Minibos in Hengelo’

LezersbriefHENGELO - Graag wil ik reageren op het onlangs in De Twentsche Courant Tubantia gepubliceerde artikel 'IVN helpt bij aanleg twee minibossen'.

Het artikel vermeldt dat de gemeente Hengelo serieus werk gaat maken van het plan voor het aanleggen van twee minibossen in overleg met bewoners en initiatiefnemers. Er wordt gestreefd naar het aanleggen van het eerste bos in dit najaar.

Nu het er naar uitziet dat de actie Bos op het plein niet of slechts ten dele uitgevoerd gaat worden zou ik het volgende onder de aandacht willen brengen. Binnen de centrumring ligt een locatie die heel goed en gemakkelijk geschikt kan worden gemaakt voor een minibos.

 Ik doel hierbij op het sportveld van de voormalige school van De Spindel aan de Paul Krugerstraat. Ik schat in dat de meeste inwoners van Hengelo geen of nauwelijks benul hebben van deze mooie locatie, omdat die geheel schuil gaat achter de hoge heg aan de Oldenzaalsestraat.

Volgroeide bomen

Op deze locatie staan al een aantal volgroeide bomen en aan de andere zijde van het sportveld stroomt de, thans aan het oog onttrokken, prachtige Drienerbeek die al een tijd op de nominatie staat om met geld van waterschap of Provinciale Staten te worden heringericht. De opening van het bos zou aan de Oldenzaalsestaat kunnen worden gemaakt door (een deel van) de heg te verwijderen.

Wat ook pleit voor deze locatie is dat de gemeente Hengelo reeds eigenaar is van het sportveld en er nog geen bestemming aan is gegeven. Een fijne bijkomstigheid van een minibos op deze plaats is ook dat de naam van het toekomstige Wemenpark beter tot zijn recht zal komen.

Henk de Wit
Hengelo