Een zouthuisje boven een caverne in de buurt van de Boeldershoek. In de caverne hangt een een geofoon, waarmee bewegingen in de gaten gehouden kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zouthuisje boven een caverne in de buurt van de Boeldershoek. In de caverne hangt een een geofoon, waarmee bewegingen in de gaten gehouden kunnen worden. © Emiel Muijderman

Minister onderzoekt financiële kracht van Hengelose zoutwinner Nobian

HENGELO – Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat onderzoekt of zoutwinner Nobian financieel sterk genoeg is om bij eventuele calamiteiten de schade te kunnen betalen. Aanleiding is dat de vergunning voor de zoutwinning op naam van Nobian komt te staan.

  1. Verkeer in Hengelo: ‘De fiets gaat weer het onderspit delven’

    Verkeer in Hengelo: ‘De fiets gaat weer het onderspit delven’

    HENGELO - „Het echte werk gaat nu pas beginnen”, zei Herman Groeneveld van de ChristenUnie woensdagavond tijdens een politieke markt over hoe Hengelo de mobiliteit in de toekomst wil regelen. Het college van B en W maakte een ‘Koersplan Mobiliteit’ waarin tal van algemeenheden en vergezichten staan, concrete maatregelen worden niet genoemd. „Een uitwerking volgt later in onze visie”, zo gaf wethouder Gerard Gerrits aan.