Olympia-icoon Karen Meijer.
Volledig scherm
PREMIUM
Olympia-icoon Karen Meijer. © Vincent Jannink

‘Moeder-overste’ Karen Meijer haalde met handbalclub Olympia Hengelo de eredivisie

ClubicoonHENGELO - Stilzitten is nooit een hobby geweest van Karen Meijer. Olympia Hengelo profiteert van haar spirit. Meijer diende de handbalclub als speelster en bestuurslid, zit er in de technische commissie en is organisator van jeugdkampen.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Was het een vergismoord in 1997? In vijf afleveringen op zoek naar antwoorden in De Zaak Beckum
  PODCAST

  Was het een vergis­moord in 1997? In vijf afleverin­gen op zoek naar antwoorden in De Zaak Beckum

  Een onschuldig gezin dat wordt aangevallen. Een gewelddadige seksbranche. Een arrestatieteamlid dat wordt doodgeschoten. Het klinkt als drie zaken, maar het is er één. In de podcastserie duikt Ramon Kunst in De Zaak Beckum. Want waarom wordt een onschuldig gezin zomaar aangevallen? En hoe kan het dat deze zaak nog steeds niet is opgelost? In vijf afleveringen zoeken we antwoorden in een zaak die nog steeds gevoelig ligt.
 3. Nog even snel naar de H&M in Hengelo, want ‘nu kan het nog’
  PREMIUM
  Column

  Nog even snel naar de H&M in Hengelo, want ‘nu kan het nog’

  De H&M gaat dicht en Hengelose modemeisjes zijn in rouw. Ik ook. Ook al woon ik niet in Hengelo, ik werk er wel. En niet zelden voert de wandeling tijdens de lunchpauze in de richting van de Brinkpassage. Niet omdat het daar nu zo bruist van de gezelligheid. Gure dagen lijken extra guur als de wind langs al die lege etalages blaast, zeg maar. Maar wel vanwege de Hennes en Maurits. De basics van H&M vormen de ruggengraat van mijn garderobe en ik kan er altijd wel iets vinden dat past.