Een herdenkingsplek met bloemen en kaarsen aan de Hampshire in Hengelo, de plek waar de Almelose Chantal de Vries om het leven kwam.
Volledig scherm
Een herdenkingsplek met bloemen en kaarsen aan de Hampshire in Hengelo, de plek waar de Almelose Chantal de Vries om het leven kwam. © Carlo ter Ellen DTCT

Moordverdachte V. (27) legt verklaringen af bij politie: ‘Weet niet alles meer’

VideoHENGELO - Met de aanhouding van Wim V. zit de politie op het goede spoor bij het oplossen van de moord op Chantal de Vries. Dat valt op te maken uit de reactie van zijn advocaat. Wim V. heeft consistente verklaringen afgelegd, die voor de advocaat geen reden zijn om diens onmiddellijke vrijlating te bepleiten.

De 27-jarige Chantal kwam in de nacht voor eerste kerstdag door messteken om het leven aan de Hampshire in Hengelo. De 27-jarige Wim V. uit Hengelo werd kort na de steekpartij aangehouden in de Jozef Israëlsstraat in de wijk Hengelose Es.

Voor het eerst beantwoordt zijn advocaat John Keupink vragen over de zaak die volgens hem heel verschrikkelijk is en veel beroering heeft gegeven. Hij kan nu iets zeggen omdat de beperkingen voor de verdachte zijn opgeheven. Dat gebeurde woensdagmiddag, tegelijk met de verlenging van de gevangenhouding met 90 dagen.

De politie doet donderdagmiddag onderzoek op de plaats delict:

Kwetsbare man

Keupink zegt dat V. een kwetsbare verdachte is. Het is een term die volgens hem de politie voor de verdachte hanteert. V. heeft dan ook contact met een rechercheur die gespecialiseerd is in de omgang met kwetsbare verdachten.

Volgens de advocaat werkt V. zo goed mogelijk mee aan het onderzoek. Hij vertelt wat er in zijn beleving is gebeurd, maar kan zich niet alles herinneren. Inmiddels heeft hij diverse verklaringen afgelegd, die consistent zijn. Advocaat Keupink wil niet zeggen of V. heeft bekend of heeft ontkend. Wel zegt hij geen aanleiding te hebben gezien om de onmiddellijke vrijlating van V. te bepleiten. Hij heeft niet de indruk dat V. het slachtoffer kende.

V. heeft verteld dat hij de hele avond thuis is geweest en tegen middernacht toch nog even naar de stad wilde gaan. Daar bezocht hij bar De Nul waar hij met enkele kennissen heeft gepraat. Toen hij daar weer vertrok was dat met de bedoeling om naar huis te gaan.

Waar is de trui?

Over de route naar huis heeft V. volgens Keupink verteld ‘hoe hij denkt dat hij is gelopen’. Wat hij bij Hampshire te zoeken had, kan Keupink niet zeggen. De straat ligt volgens hem wel min of meer op de route naar huis.

V. heeft niets verklaard over de trui die hij moet hebben aangehad en onderweg is kwijtgeraakt. Volgens Keupink kan V. zich daar niets van herinneren. De politie is nog altijd naar die trui op zoek.

Bekijk hieronder beelden van het onderzoek naar de moord: