Volledig scherm
Anjo Hargeerds achter de nieuwe groentekraam van De Jonge Groente en Fruit. © Kim Jansen

Na ruim een jaar weer een groenteboer op markt in Hengelo

HENGELO - Bieten, prei, venkel en bloemkolen. Na ruim een jaar heeft Hengelo eindelijk weer een groenteboer op de woensdag- en zaterdagmarkt. Voor De Jonge Groente en Fruit uit Borculo is het zelfs de allereerste marktkraam. Vijf vragen aan marktkoopvrouw Anjo Hargeerds (28).

1. Vanuit Borculo naar Hengelo, bevalt het?

„We zijn vorige week begonnen, dus het is nog even wennen. De mensen moeten ons nog zien te vinden, we moeten bekendheid krijgen. We hebben geen winkel, maar brengen groenten en fruit aan huis in onder andere Borculo, Borne en Haaksbergen. Daarnaast staan we met asperges en aardbeien in Overdinkel. Dit is onze eerste echte groentekraam op de markt. De Hengeloërs zijn in elk geval enthousiast over het feit dat er weer groenten verkrijgbaar zijn.”

2. Jij bent het gezicht van de marktkraam?

„Dat klopt, maar ik doe dit zelf ook pas twee weken. Vroeger heb ik wel op de markt gestaan, maar later werd ik kapster. Eigenaar Berry zocht iemand voor op de markt in Hengelo, omdat duidelijk was dat ze daar een groenteboer zochten. Ik heb gevraagd of ik een tijdje met het bezorgen mee mocht lopen om te kijken of ik het wel wat vond. Na een paar dagen wist ik al: die markt is voor mij.”

3. Een jonge marktkoopvrouw...

„De markt hoeft zeker niet grijs te zijn. Juist dat jonge spul op de markt is heel leuk. Stagiair Max loopt daarom ook mee. De vrijheid is heerlijk en ik kan lekker met de klanten ouwehoeren. Er komen hier ‘echte’ mensen met wie je over alles kan kletsen. In de kapsalon had ik het vooral over het weer.”

4. Wat is jullie specialiteit? 

„We verkopen groenten en fruit, maar focussen ons in Hengelo vooral op groenten. Er is namelijk al een fruitkraam. In de supermarkt is bijna alles bespoten, maar deze groenten komen vers van de boer. We durven de garantie te geven dat het lang vers blijft.”

5. En waar vinden we jullie? 

„Op woensdag staan we in het middenpad bij Bakker Bart en op zaterdag tegenover Kaashandel Nijenhuis. We zijn te herkennen aan het oranje dak.”