Nicky Markslag feliciteert haar vader Gerrit Markslag met zijn verjaardag. Vanachter het raam, vanwege het coronavirus
Volledig scherm
Nicky Markslag feliciteert haar vader Gerrit Markslag met zijn verjaardag. Vanachter het raam, vanwege het coronavirus © Hans van Kralingen

Negentig worden in coronacrisis: Hengeloër wordt verrast voor het raam

HENGELO - Feest! Gerrit Markslag, door familie en kennissen Broer genoemd, werd donderdag negentig. Maar in tijden van corona valt het feest in het water. Familie wist hem toch te verrassen met ballonnen, bloemen en tekeningen voor het raam.

Markslag woont nog zelfstandig aan de Vikkerhoekweg in Hengelo, maar hij houdt zich secuur aan de richtlijnen van het RIVM. Hij gaat de deur niet meer uit. Markslag legt aan de telefoon uit: „Ik had mijn familie gevraagd om niet te komen. Ik ontvang nu liever geen bezoek.”

Blij verrast was hij toen, weliswaar een dag te vroeg, woensdag zijn familie voor het raam stond. „Ik kwam net uit bed, toen de telefoon ineens ging. Stonden ze daar voor het raam met bloemen, ballonnen en papieren felicitaties. Heel leuk.”

Heel vreemd

Schoonzoon Hans van Kralingen: „Hij komt niet meer naar buiten en ook het raam gaat niet open vanwege zijn leeftijd en frêle gezondheid. Het is heel vreemd om ruim 340 kilometer te rijden en dan je vader achter glas te feliciteren met zijn verjaardag. Dat hadden we natuurlijk anders gepland. Maar gezondheid voor alles. Hij was emotioneel en helemaal onder de indruk.” 

Via de laptop zongen de kleinkinderen lang zal hij leven. Markslag: „Ik had dit helemaal niet verwacht. Vandaag kreeg ik ook nog heel veel kaartjes en bloemen. Dat is allemaal veilig voor de deur gezet.” De verrassing dat zijn foto in deze krant komt, vindt hij helemaal geweldig. „Echt waar? Wat prachtig”, klinkt het geëmotioneerd aan de andere kant van de lijn.